Híreink

8230 Balatonfüred,
Iskola utca 2.

87/343-188, 30/690-7558
fekete.istvan.alt.iskola@gmail.com

Diáksport Nap

A gyerekek futással kezdtek, majd fogójátékokkal melegítettek be. Először a körcsapda nevű játékot játszották, majd guggoló fogót. Ezután két csapatot alkottak, vegyesen, figyelembe véve a képességeiket. Izgalmas sorverseny következett, pl zsámolykerülés törpejárással, rákjárással, fél lábon/páros lábon ugrálva, labdaterelések, pattogtatás, stb.

A foglalkozás végét egy számukra új fogójáték zárta, a „fekete-fehér játék”: a kialakított két csapat versenyzett itt is. Az első kör után nehezítettünk, és nem állásból indultak futni (jelre), hanem földön fekvésből. Ez különösen tetszett nekik.

Végül a „szabadulás a labdától” játékkal vezettük le foglalkozás fáradalmait. A diákok és a részt vevő pedagógusok is élvezték ezt a közösen töltött időt, testmozgást.

Vaszary - villa

2018.szeptember 20-án tanulóinkkal részt vettünk a Vaszary - villában tartott "Színek, vonalak" c. foglalkozáson. Papírtépéssel különböző képeket állítottak össze tanulóink.

Népmese Napja az iskolánkban

  1. szeptember 28-án intézményünkbe látogatott egy meseterapeuta: Kozma Ildikó. Érdekes népmesei foglalkozást tartott tanulóinkat.
Október 5-én a Lipták Gábor Városi Könyvtárba látogattunk tanulóinkkal, ahol egy népmesét játszottak el.

Olvass tovább: https://fekete-istvan-iskola.webnode.hu/kepgaleria/a2018-2019/nepmese-napja-a-konyvtarban/

Népmese Napja a könyvtárban

 
Október 5-én a Lipták Gábor Városi Könyvtárba látogattunk tanulóinkkal, ahol egy népmesét játszottak el.


Olvass tovább: https://fekete-istvan-iskola.webnode.hu/kepgaleria/a2018-2019/nepmese-napja-a-konyvtarban/

 Állatok világnapja

Október 12-én megemlékeztünk az Állatok világnapjáról. Találós kérdéseket kellett megfejteniük a gyerekeknek, állathangokat felismerniük, keresztrejtvényt oldottak meg, végül activityztek.

Balaton veszélyei-biztonsággal a nyílt vízen

 Balatonfüred Város Önkormányzata megbízásából, az Arácsért Alapítvány közreműködésével a Balatonfüred egészséges életmód programsorozat - egészségtudatossági és közösségfejlesztési programok keretében iskolánk részt vett a "Balaton veszélyei - biztonsággal a nyílt vízen" c. foglalkozáson a Balatonfüredi Yacht Club szervezésében.

Előadást tartott a Vízirendőrség parancsnoka, valamint  a vízi mentők a biztonságos fürdésről, vízi közlekedésről, viharjelzésekről. A gyerekek beszállhattak a rendőrcsónakba, majd sétahajóval Tihanyba kirándultak.

Okt.23.

 A 7-8. osztályos tanulók színvonalas műsorral emlékeztek meg Nemzeti ünnepünkről, 1956.október 23-ról.

Könyvtári foglalkozás

November 15-én tanulóink érdekes könyvtári foglalkozáson vettek részt, melynek témája az egészséges életmód volt. 

Köszönjük a Könyvtár dolgozóinak!

Vaszary- villa

Tanulóink ismét izgalmas, kreatív kézműves foglalkozáson vettek részt a Vaszary - villában  a "Kétszer kettő néha öt legyen... Kulturális foglalkozás tanulóknak Balatonfüreden" pályázat keretein belül.

Csodás művek születtek, köszönjük Nyitrai Orsolyának energikus, kedves, türelmes foglalkozás tartását!

Egészség nap

 Idei egészség napunkon előadást tartott tanulóinkat egy dietetikus hölgy, valamint a védő nénink. 

A gyerekek bepillantást nyerhettek egy mentős mindennapjaiba, abba, hogy milyen eszközöket használnak, mi az ő munkájuk lényege. Kipróbálhatták milyen bekötözött kézzel tenni-venni, vagy éppen nyakmerevítővel mozogni, köszönjük az izgalmas információkat, tapasztalatokat!

Ezután egy energikus sportprogramot élvezhettek diákjaink.

Végül finom, egészséges gyümölcssalátát készítettünk, mellyel mindenki megtömhette a hasát. :) 

Mikulás - váró délután

 Dr. Szalai Gábor jóvoltából idén is kaptak tanulóink Mikulás csomagot. Ezúton is hálásan köszönjük a felajánlást! A délutánunk nagyon vidám hangulatban telt, sok énekléssel, nevetéssel. Köszönjük!

Mézes Reggeli

Idén sem maradt el iskolánkban a "Mézes reggeli" program, köszönjük a rugalmas szervezést!

Tanulóink nagyon élvezték az előadást a méhek és a méhészek életéről, kipróbálhatták a méhészruhákat, eszközöket, érdekes dolgokat tudhattak meg a méhekről, és csodás képeket láthattak róluk. Köszönjük mindezt Tóth Péternek!

Valamint köszönjük szépen a balatonfüredi méhészektől kapott ízletes mézeket!

 Zene tánc délután
Vaszily István Tanár Úr vezetésével a gyerekek megismerkedtek a zene és a tánc fajtáival, valamint ki is próbálhatták magukat a parketten. :)

 Farsang

Idei farsangunkat február 15-én, pénteken, 13 órától tartottuk. Jelmezes felvonulás, játékok, tombola várta a gyerekeket,később pedig sütemény és üdítő.

 Tombolatárgyak gyűjtésében támogatták intézményünket:

- Euro Family

- Balaton Mozi

- Raabe Klett Kft.

- Bergmann Cukrászda

- Arácsi Cukrászda

- szülők

Ezúton is köszönjük!

Március 15.
Iskolánk tanulói méltó módon emlékeztek meg az 1848-49-es forradalomról, szabadságharcról.

Sobri Jóska kalandpark
Az idei tanévben az iskola együtt ment kirándulni június 6-án, a Bakonyi Sobri Jóska Kalandparkba. A gyerekek sok játékot kipróbáltak, jól érezték magukat.

Vitorlázás Fövenyesen

Június 7-én a gyerekek a fövenyesi PÖFF Sportegyesület - Litkey Árpád vitorlásiskolájában ismerkedtek meg a vitorlázás fortélyaival. Egy kellemes napot töltöttek a vízen és a strandon. A nap végén oklevéllel és egy kis ajándékkal gazdagodtak.

Köszönjük a lehetőséget!

Kirándulás (Koloska)

A Fekete István Nap alkalmából a Koloska - völgybe mentünk kirándulni: tanulóink részt vettek erdei sétán, játékos sport vetélkedőn. A pedagógusok pedig paprikás krumplit készítettek bográcsban a gyerekeknek.

Szavalóverseny

Május 15-én az iskolánk által szervezett szavalóversenyre sok helyi és környező iskolákból is érkeztek gyerekek. Alsó és felső tagozatos diákok szavalatai külön lettek értékelve, zsűritagjaink voltak:Mentovics Éva, Steierleinné Nagy Tünde, Bendúr Éva, Sárközi Judit.

Minden tanuló ajándékban, oklevélben részesült lelkiismeretes munkájáért. A szavalatokon kívül megtekinthettünk egy rövid színi előadást is a Tapolcai Bárdos Lajos Általános Iskola Kazinczy Ferenc Tagintézménye által.

Az eredményhirdetés előtt a gyerekek táncházi illetve kézműves foglalkozáson is részt vehettek.

 Anyák napja

Május 10-én tanulóink színvonalas előadást mutattak be Anyák napja alkalmából, ajándékokkal készültek az Édesanyáknak, Nagymamáknak. Részlet az előadásból az alábbi linken:drive.google.com/open?id=10sdiOr9_gxZ79YdxAWpYOAIh5x3QX6CU