Híreink

8230 Balatonfüred,
Iskola utca 2.

87/343-188, 30/690-7558
fekete.istvan.alt.iskola@gmail.com

Minden évben a tanév zárása után egy hetes nyári tábort szervezünk tanulóinknak. Nagy öröm az itt dolgozó gyógypedagógusoknak és gyógypedagógiai asszisztenseknek, hogy a gyerekek szívesen vesznek részt az általunk szervezett táborban. Igyekszünk mindig igényes, változatos, tartalmas programokat összeállítani. Az idei évben sem volt másképp.

Bővebben: Nyári tábor

Az idei tanévben két nyolcadikos tanulótól köszöntünk el. Megható, színvonalas versekkel készültek a búcsúzó gyerekek. Felidézték a közösen eltöltött kellemes iskolai perceket, közös programokat.
Rékának és Ricsinek sok sikert kívánunk további tanulmányaikhoz!

Az idei tanévben iskolánk tanulóival a Kis-Balaton Látogatóközponthoz mentünk tanulmányi kirándulásra. A látogatóközponttól vezetett túra keretében a Diás- szigetre látogattunk, Fekete István-emlékhelyre. Megismerkedtünk Fekete István regényeivel, megtekintettük használati tárgyait, megfigyelhettük a Balaton élővilágát. Gyönyörködtünk a csodálatos természetben. Nagyon kellemes hangulatban töltöttük el ezt a napot.

Bővebben: Osztálykirándulás Kis-Balaton Látogatóközponthoz (2023.)

Iskolai hagyományaink közé tartozik a Fekete István Nap megrendezése. Ez alkalomból a gyerekek Fekete István Lutra című filmjét tekintették meg.
A felsős gyerekek kutató munkát kaptak. Fekete Istvánról kellett képeket keresniük, életéről adatokat gyűjteniük. A kisebbek a Vuk című ifjúsági regény főszereplőjét hajtogatták meg. Mások a Kele című regény főszereplőjét készítették el papírból. Bogáncs kutya pedig fonalból készült el. Uhu bagoly írisz technikával készült. Wordwall alkalmazáson memóriajátékot játszottak a diákok, melyek a Tüskevár regényhez kapcsolódtak.
Az elkészült munkákból a nap zárásaként lapbookot készítettünk.

Bővebben: Fekete István Nap