Híreink

8230 Balatonfüred,
Iskola utca 2.

87/343-188, 30/690-7558
fekete.istvan.alt.iskola@gmail.com

Faültetés

Balatonfüred is csatlakozott az Agrárminisztérium országos faültetési akciójához. A fásítási program célja az ország erdőterületeinek növelése illetve a figyelemfelhívás: minden egyes elültetett fa válasz lehet a klímaváltozás okozta hatásokra.

Az országos kezdeményezésről a Kovászna parkban tartottak tájékoztatót, ahol jelképes faültetéssel is demonstrálták a program fontosságát. A most indult fatelepítési program keretében az állami erdőgazdaságok saját területeiken, 2 millió facsemete elültetésével, több mint 550 hektár új erdőt létesítenek.

A programon iskolánk diákjai is részt vettek.

Füredi Fiatalok Napja

 Balatonfüred Város Önkormányzata, a Balatonfüredi Turisztikai Egyesület és a Balatonfüred Kulturális Nonprofit Kft a XIV. Romantikus Reformkor keretében több programmal is megszólította a városban tanuló gyerekeket és pedagógusokat. Már második alkalommal rendezték meg a Füredi Fiatalok Napját, amelyen tanulóink felső osztályos fiú csapata sport vetélkedőn vett részt, a többi tanuló pedig póló festésbe kapcsolódott be.

Zánkai Gyógynövényvölgy

 Az idei tanévünk projekt témája a gyógynövények. Projekt nyitásaként ellátogattunk a Zánkai Gyógynövény-völgy Látogató- és Oktatóközpontba, ahol Takács Ferenc (kertészmérnök-tanár, gomba - és gyógynövényzsakértő) családja fogadott bennünket. Érdekes előadást hallgattunk a gyógynövények sokféleségéről, felhasználási módjáról. Ízletes gyógyteákkal vendégeltek meg bennünket.

Diáksport Nap 

Már több éven át csatlakozunk a Diáksport Nap programhoz. Ezen az alkalmon több órában sportoltak a gyerekek, különböző sportjátékokat játszottak.


Népmese napja

A Népmese napja alkalmából meghívtuk iskolánkba a Lipták Gábor Városi Könyvtár munkatársát, Tóthné Wittmann Borbálát.

Az Ő vezetésével dolgozták és dramatizálták a Kőleves című népmesét. A mese eljátszása után szókereső játékkal kedveskedett a gyerekeknek.

Köszönjük szépen a hangulatos foglkalkozást!

Pályaorientációs Nap

 Tanítványaink továbbtanulása fontos számunkra, ezért minden évfolyamnak igyekszünk a legteljeskörűbb tájékoztatást adni a továbbtanulási lehetőségekről. A pályaorientációs napunkra meghívtuk a Pétfürdői Kolping Katolikus Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium, valamint a Veszprémi Szakképzési Centrum Gönczy Pál Szakközépiskolája és Szakiskolája intézményeket. Az érdeklődő szülők és gyerekek bepillantást nyerhettek az intézményekben folyó oktató-nevelő munkába.

Október 23. műsor 

Méltó módon megemlékeztünk nemzeti ünnepünkről. A műsort a 7-8.osztályos diákok adták elő, felkészítő tanáruk  Vaszily István és Litkey Eszter volt.

Nyílt Nap

Intézményünkben dolgoó 3 fő gyógypedagógus bekapcsolódott az EFOP -3.2.3-17-2017-00019 pályázatba. Ennek keretében november12-én nyílt napot tartottunk iskolánkban, amely során megtekinthették a szülők és a pedagógusok, hogy használuk a tanórák során a Tankocka programot.

Lóczy-barlang

Alsó tagozatos diákjaink a Lóczy-barlangban Mikulás napi programon vettek részt.
Meséket hallgattak meg ifjú Miklósról, gyerekkorából.

Mézes reggeli

 Iskolánk az idei tanévben is csatlakozott a Mézes reggeli programhoz. Előadónak meghívtuk Tóth Péter méhész urat. Érdekes előadást tartott a méhészek munkájáról, a gyerekek felölthették magukra a méhész ruhát. 

A programhoz a mézet a Balatonfüredi Máté család adta. Köszönjük támogatásukat!

 Egészség Nap
Fontosnak tartjuk tanulóink egészséges életmódra nevelését.Minden évben megrendezzük számukra az Egészség Napot. Ebben a tanévben a következő programok álltak a gyerekek rendelkezésére.

1-2.órában zöldség és gyümölcs szobrászattal ismerkedtek meg Nyitrai Orsolya vezetésével.

Dr. Gelencsér Katalin fogorvos a fogápolás fontosságára hívta fel a diákok figyelmét. 

Németh Ágnes kozmetikus a helyes arcápolásról beszélt a gyerekeknek. 

Tóbi Andrea természetgyógyász előadása több témakört ölelt fel,pl: hányszor étkezzünk naponta, ételpiramis, egészséges táplálálkozás formái, a szavak hatása a vízre - Dr Masaru Emoto kutatása alapján, a mozgás szükségessége az egészséges állapot javításához, az egészséges gyerek életmódjának 10 pontja.

Délután Kozma Zsuzsanna zenepedagógus - fitness edző egy órában zenés sportfoglalkozást tartott a gyerekeknek.

Mikulás váró délután

Minden évben december 6-án ellátogat iskolánkba Szalai Gábor Úr, akitől a gyerekek Mikulás csomagot kapnak ajándékba. Támogatását köszönjük!

Lions Club

 "A Balatonfüredi Lions Club a karácsonyi szünet előtti utolsó tanítási napon a Fekete István Általános Iskola, EGYMI diákjait lepte meg egy különleges adventi kézműves foglalkozással. Terbe János iparművész, Lions Club tagjelölt társunk által megálmodott, egyedi karácsonyi díszeket közösen készítettük el a diákokkal.
A gyerekek lelkes kreatívítása, színes festékkel még szebbé tette a programot és karácsonyi díszeket.
A házi készítésű " Lions" süteményeknek és sok-sok ajándék plüss figurának is nagyon örültek a diákok.
Mi Lions tagok pedig őszintén örülünk, hogy az adventi időszakban sok tündőklő gyermek szempárt láthattunk,
köszönjük a kedves fogadtatást a Fekete István Iskolában!"

Karácsonyváró délután

 2019.12.19-én tartottuk iskolánkban karácsonyi műsorunkat, amelyben az összes diákunk részt vett.
A szereplésről készült videó az alábbi linken érhető el:

https://www.youtube.com/watch?v=SQZ1gtmxyMo 

https://www.youtube.com/watch?v=q6lvhdzv6nw

 A műsor után a szülők támogatásával a gyermekek süteményeket és üdítőt fogyaszthattak.
Valamint a szülők a karácsonyi vásárunkon megvásárolhatták gyermekeik által készített karácsonyi dekorációkat.

Lélekmozgató Program

 2018 óta ünnepeljük a Magyar Parasport Napját február 22-én. Intézményünk a meghirdetett Lélekmozgató Programhoz csatlakozott. Iskolánkba ellátogatott egy látássérült Úr, aki megismertette a tanulóinkkal a vak emberek mindennapjait. Tájékoztatást nyújtott arról, hogy hogyan és mi módon tudunk egy látássérültnek segíteni. Majd az előadása után a gyerekek szemtakaróval próbáltak meg közlekedni, írni, valamint sportolni.

 Ballagás

 Az idei tanévben rendhagyó módon búcsúztattuk ballagó diákunkat. A tantestület tagjai meglátogatták őt otthonában.
Az osztálytársak általuk készített ajándékkal köszöntek el tőle, távolról, de annál nagyobb szeretettel!

Lions Egyesület
A Lions Club iskolánkat nagy értékű ajándékutalvánnyal támogatta. Hálásan köszönjük támogatásukat!